Ptuj | Zakladnica tisočletij

SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Domov Ptujska klet

Ptujska klet

pullus


Vinarski trg 1
2250 Ptuj
Tel.: (0)2 787 98 10

www: www.ptujska-klet.si


 

Ptujski kleti so se 2007 izpolnile stoletne sanje. Naša vina so postala blagovna znamka, ki je svoje okuse postavila v objeme pričakovanj sodobnih potrošnikov na vseh kontinentih. Izjemen potencial fantastičnih vinogradniških leg Haloz in Slovenskih goric smo ujeli v steklenice s preprostim spoznanjem in sporočilom: Pullus, vino z okusom.

K potrošnikovim željam usmerjen, donegovan pa tako, da v sebi ohranja vse sortne in druge lastnosti narave, je Pullus najbolj zdravo vino na trgu. Za sožitje svojih vsebin in v recepte združena priporočila lahko garantiramo. Zagotovili smo mu popotnico, kot jo dajejo odgovorni starši svojim otrokom. Odlično poreklo, bogato in z vinsko zgodovino oplemeniteno tradicijo ptujskega vinarstva ter izpopolnitev pričakovanj potrošnikov, pa naj gre za sveža, mlada Pullus vina, za zorjeni Pullus, njegovo izvedbo v odličnih peninah, vse do Pullusa s posebnimi trgatvami ali pa odslej tudi arhivski Pullus.

Naša klet je opremljena z zvočnimi in svetlobnimi efekti, ki se prepetajo s podobo čudovitih lesenih sodov. V vinskem arhivu pa se naš obiskovalec sreča z zakladi naše kleti, kot je najstarejše slovensko arhivsko vino iz leta 1917 iz Zlate trte.

V vinskem hramu, kjer imamo prostora za cca 60 oseb, našim gostom ponujamo ogled multivizijske predstavitve z naslovom >Ko se kaplja zaiskri.  Rezervacije ogledov sprejemamo od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00 uro. Ogledi so možni od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.00 uro, seveda ob predhodni rezervaciji vsaj par dni prej. Ob praznikih in nedeljah delamo samo, če je v skupini več kot 50 oseb.

Odpiralni čas vinoteke

od ponedeljka do petka:

od 9. do 17. ure.

V soboto od 9. do 12. ure.

Ob nedeljah in praznikih zaprtoZa informacije in rezervacije pokličite na tel.: 041 394 896

 
 

Šport & rekreacija

Za popotnike