Ptuj | Zakladnica tisočletij

SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Domov Ptuj – Zakladnica tisočletij

Ptuj – Zakladnica tisočletij

PO SLEDEH GOSPODOV PTUJSKIH TER RODBINE LESLIE

Skoraj vsak korak po znamenitem srednjeveškem mestnem jedru nas opomni na pomen in blagostanje meščanov v času, ko so mogočno trdnjavo nad mestom ter bližnja Vurberk in Borl upravljali znameniti Gospodje Ptujski. Dominikanski samostan z znamenitimi slikarijami, izjemnim gotskih križnim hodnikom ter baročnima refektorijem ter razkošnim pročeljem ter minoritski samostan – spet v nekdanjem mogočnem izgledu ter z fantastičnim stropom v letnem refektoriju, mestna cerkev svetega Jurija, zavetnika mesta, ki obiskovalca v podobi prelepe plastike iz 14. stoletja pozdravi že kar pri  vhodu so samo nekatere pridobitve iz tega Ptuju naklonjenega obdobja. Ob obisku romarske Ptujske Gore ter pogledu na milostno obličje Marije Zavetnice s plaščem pa se v srcu rodi globoka hvaležnost do tistih, ki so omogočili takšne lepote. Pomen rodbine najlepše pokaže sprehod po razstavi, ki se nahaja v ptujskem gradu, in  ki obiskovalce kar zapelje še v nek drug čas - dve, tri stoletja kasneje. V čas, ko so v gradu že bivali drugi graščaki, ko je že veljala drugačna omika….in ko je svet postal veliko večji…. o čemer pričajo tudi dragoceni kosi opreme v podobi tapiserij ter izjemna zbirka turkerij…. Rodbina Leslie se je »vrnila«na ptujski grad….
Potepanje je prava poslastica za ljubitelje vsega lepega, obogateno z okusnim kosilom ter večerjo z zgodovinskim pridihom ter spremljano z žlahtno kapljico iz grajske kleti pa tudi za ljubitelje vsega dobrega!

 

feelSLO_logo


Trajanje programa: poldnevni, celodnevni, dvodnevni ali tedenski program
Program vključuje: obseg ponudbe popolnoma prilagodimo vašim željam
Cena programa: se oblikuje glede na vključene vsebine, število oseb ter termin izvedbe


Oblikovanje, organizacijo ter popolno izvedbo programa je možno naročiti SAMO pri:
PTUJSKE VEDUTE,d.o.o., Ptuj – specializirani organizator receptivnih programov za Ptuj in Spodnje Podravje, Na gradu 1, 2250 Ptuj, tel. 02 778 8780, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
 

Šport & rekreacija

Za popotnike