Ptuj | Zakladnica tisočletij

SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Domov Šport & rekreacija Pohodništvo

Pohodništvo

 

POHODNIŠTVO

Pohodništvo je vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa. Vabimo vas na naše pohodniške poti, kjer vam nudimo odlične pogoje za hojo v naravnem okolju in med prijaznimi ljudmi. Od planinskih poti je najbolj priljubljena haloška planinska pot, ki poteka po območju občin Zavrč, Cirkulane, Videm, Podlehnik in Majšperk oziroma od gradu Borl do Donačke gore. Pot je označena z rdeče-belimi knafeljčevimi markacijami in razdeljena na štiri etape. Za vsako potrebujete od 3 - 4 ure hoda. Tudi del Evropske pešpoti E7, ki poteka iz Portugalske čez Italijo preko Slovenije in Madžarske, je speljan po Haloški planinski poti. Tradicionalni pohod po eni izmed štirih etap HPP vsako leto pripravlja Planinsko društvo Ptuj, in sicer zadnjo soboto v mesecu maju.

Planinsko društvo Ptuj je skupaj s partnerji izdalo katalog pohodniške poti v katerem so zbrani opisi poti, podatki o znamenitostih in gostinsko-turistični ponudbi. Katalog je opremljen s preglednimi zemljevidi in je natisnjen v petih jezikih. Na voljo vam je v pisarni PD Ptuj, v TIC-u Ptuj in v TIC-u Haloze v Cikulanah. Katalog zajema celotno območje Spodnjega Podravja od Donačke Gore do Polenšaka.

Prijave in informacije:

PLANINSKO DRUŠTVO PTUJ
Prešernova 27
Tel.: 02/ 777 15 11
www.pdptuj.si

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Uradne ure:
- torek od 14. do 16. ure
- petek od 17. do 19.ure


DRUŠTVO ZRELI VEDEŽ Ptuj
Kvedrova 3, 2250 Ptuj
Društvo za ohranjanje zdravja, naravne in kulturne dediščine
Kontaktna oseba: Viktorija Dabič
Tel 02 772 91 71 ali 031 396 150

Smo skupina upokojencev, ki se vsako sredo poda na pohode v bližnjo ali širšo okolico Ptuja. Skrbimo za svoje dobro počutje in s pristnimi prijateljskimi odnosi utrjujemo pozitivni odnos do ljudi in okolja, v katerem živimo. Vzpostavljamo prijateljske vezi s podobnimi društvi v Sloveniji, se udeležujemo študijskih krožkov v tretjem življenjskem obdobju. Prirejamo POHOD PO POTRČEVI IN MURKOVI POTI 2. januarja. Ob polni luni prirejamo ŠČIPHODE, ki se jih udeleži tudi preko sto udeležencev. Ob prvem maju smo organizatorji jutranjega prazničnega pohoda. Sodelujemo pri pohodih v športnem vikendu v septembru in na športnih dnevih ptujskih srednjih in osnovnih šol. Želimo, da se turisti v našem mestu dobro počutijo, zato smo zanje pripravili krajše sprehajalne pohodniške poti, ki jih lahko organiziramo na njihovo željo.

 
 

Šport & rekreacija

Za popotnike