Ptuj | Zakladnica tisočletij

SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Domov Namestitve Turistične kmetije Turistična kmetija Toplak

Turistična kmetija Toplak

 

Marta in Simon Toplak
Juršinci 21
2256 Juršinci

Tel.: 02/ 758 00 51; GSM: 031 659 567
Faks: 02/ 758 40 01

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Opis
Toplakovo turistično kmetijo najdete v srednjem delu Slovenskih goric, sredi vinogradov na blagem hribu nad središčem Juršincev. Na kmetiji je prostora za 50 gostov, še več pa jih lahko gostijo v 250 let stari zidanici, ki je od kmetije oddaljena le 1 kilometer. Organizirajo ogled kleti, v degustacijski sobi pa pripravijo pokušino vin, ki so prejela veliko zlatih in srebrnih odličij. K dobri vinski kapljici pridenejo domač kruh, meso iz tunke, zaseko, pa vse vrste mesa, mleko in mlečne izdelke, zelenjavo, marmelade itd.

V dveh dvoposteljnih sobah, eni troposteljni sobi, eni enoposteljni sobi in možnostjo bivanja v apartmaju v hišici v naravi do 5 oseb vas z veseljem sprejmejo in vam nudijo doživetje prave kmetije v naravnem okolju.

Karakteristike:

tuš lov
kolesarjenje pohodništvo
gospodinjski tečaji
izbor vinske kraljice
degustacije

Dostop
Juršinci ležijo ob cesti Ptuj-Gornja Radgona. Peljete se mimo avtobusne in želežniške postaje še kakšnih 500m. Pazite na tablo Juršinci in pri njej zavijete z glavne ceste desno. Po 15 km se pripeljete do kraja Jušinci. V središču vasi se peljete mimo cerkve in šole in se po 100 metrih vožnje povzpnete na blag hrib do kmetije.

 
 

Šport & rekreacija

Za popotnike